HDZ potvrdio: Broševi Jadranke Kosor plaćani su iz stranačke blagajne

Broš vrijedan 5000 kuna, naušnice od 3500 kuna, naušnice i privjesak vrijedni 2600 kuna te usluge dizajniranja i graviranja u iznosu 3024 kune – sve je to platio HDZ dok je tom strankom predsjedala Jadranka Kosor.

Piše to Večernji list, ističući da posjeduje četiri računa što su ih dvije zlatarne – M Gold i Križek – izdale HDZ-u u razdoblju od 17. lipnja 2010. do 28. lipnja 2011. za nakit i njegovo dizajniranje.

Ukupan iznos tih računa je 14124 kune.

“Prema informacijama koje smo dobili od dostupnih djelatnika, preko stranačkog računa u više je navrata kupljen nakit kojim se u različitim prigodama koristila bivša predsjednice Jadranka Kosor”, potvrdila je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

U HDZ-u nisu nam znali reći koliko je ukupno stranka potrošila na nakit, ali su naveli da je zasigurno potrošeno i više nego što je iznos računa koje Večernji list posjeduje. Gdje je sad pak taj nakit, u HDZ-u ne znaju.

Bivša predsjednica HDZ-a je za Večernji list najprije izjavila da sumnja u vjerodostojnost tih računa, da ne zna ništa o spornim računima i da će u stranci otkriti tko je i za koga taj nakit kupovao.

No, kad je doznala u HDZ-u potvrdili njihovu vjerodostojnost, sjetila se da je u povodu završetka pregovora dobila od tajništva stranke broš.

“Nikad nisam nikome davala nalog da se za mene od stranačkog novca kupuje nakit. Nikakve naušnice nisam dobila. Možda je netko to za svoju ženu kupio ili netko od zaposlenica na račun stranke”, kaže Kosor. Za broš za koji priznaje da je dobila od tajništva kaže da ne zna kako je plaćen ni koliko je stajao.

Smatra da se s pričom o nakitu želi diskreditirati i da je to dio rata koji se vodi protiv nje. “To nije na ponos Karamarku”, izjavila je Jadranka Kosor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*