Helez: Dragan Majstorović mi prijeti smrću, za moju glavu nudi 100.000 eura

Dobio sam prijetnje smrću koje mi je uputio uposlenik Ministarstva Dragan Majstorović, izjavio je za Dnevni avaz Zukan Helez, federalni ministar za pitanja boraca.

Prvu prijetnju mu je, tvrdi Helez, Majstorović još ranije uputio ppreko vozača: “Mom vozaču rekao je da ću dobiti metak u čelo. To nisam ozbiljno shvatao jer sam već nekoliko puta takve prijetnje doživio od drugih osoba.”

“Bilo mi je ponuđeno da moju kuću u Bugojnu osigurava policija, ali to sam odbio. Međutim, posljednji događaj me uznemirio jer sam iz pouzdanog izvora dobio informaciju da Majstorović za moju glavu nudi 100 000 eura”, izjavio je Helez, ističući da to nije bezazleno.

Najavio je da će nadležne policijske organe upoznati s ovom prijetnjom.

Kako kaže, ne želi zbog prijetnji dizati veliku hajku, ali mora potražiti zaštitu, jer smatra da i neki mediji imaju određenu krivicu kao i pojedini visoki dužnosnici zbog prijetnji koje su mu upućene u proteklom razdoblju.

Helez ističe da protiv Majstorovića postoji nekoliko krivičnih prijava u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

“Otkrili smo da on krivotvori potvrde za lažne mirovine i invalidnost, te da je takvih nezakonitih dokumenata izdao na tisuće. Prije nekoliko dana smo ga uhvatili na djelu i s tim smo upoznali Federalnu upravu policije. Protiv njega se vodi disciplinski postupak u Vladi FBiH i njega, vjerojatno, čeka otkaz”, kaže Helez.

Po njegovom mišljenju Majstorović je, vjerojatno, izdavajući lažne potvrde, zaradio golem novac, te je sada u strahu od tih ljudi od kojih je naplaćivao svoje usluge.

Dragan Majstorović u izjavi za Dnevni avaz oštro demantira optužbe da je prijetio ministru Helezu.

“Nemam komentara. Svi koji mene znaju mogu reći da to nije istina”, naglašava Majstorović.

Dženita Gobeljić, glasnogovornica Tužiteljstva KS, potvrdila je da je protiv jednog svog djelatnika Ministarstvo za pitanja boraca FBiH podnijelo dvije krivične prijave.

“Jedna prijava protiv D. M. podnesena je 15. ožujka ove godine zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlasti, te drugih krivičnih djela. Postupajući tužitelj proveo je predistražne radnje u cilju provjere navoda. Druga krivična prijava je iz 2010. godine i nadležni tužitelj donio je odluku za provođenje istrage protiv D. M. i drugih osoba zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlasti”, kaže Gobeljić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*