Hercegbosanskoj županiji nedostaje 30 policajaca

policija-fbih-zimaU tekućoj godini MUP Hercegbosanske županije nastavit će sa opremanjem policije i rješavanjem kadrovskih problema, kazao je resorni ministar u Vladi Hercegbosanske županije Mario Lovrić.

Gostujući danas na lokalnoj radio postaji, ministar je kazao da ovo ministarstvo broji ukupno 455 policijskih službenika, od čega su 320 ovlaštene službene osobe a ostali su državni službenici i namještenici.

“Za optimalan rad ovog ministarstva potrebno je još oko 30 –tak policijskih službenika, a najviše djelatnika nedostaje pri PU Livno, PU Drvar i u sjedištu samog ministarstva, kazao je Lovrić.

Lovrić je naveo podatak o priličnoj starosnoj dobi policijskih službenika ovog ministarstva te je za tekuću godinu planirano upućivanje na školovanje u Policijsku akademiju FUP-e dvadesetak službenika temeljem natječaja koji će se uskoro provesti. “Za školovanje jednog policijskog službenika u početnom činu policajac ovo ministarstvo izdvaja 7200 KM“, istakao je ministar Lovrić.

Također je spomenuo uspješan završetak pravilnika o posebnim uvjetima rada policijskih službenika, koji je rađen u suradnji sa Sindikatom MUP-a i Vladom HBŽ-a, čijim su usvajanjem povećane bruto satnice 20 % za rad nedjeljom, 50 % za rad državnim praznicima, 30 % za rad noću i za rad po izvanrednom rasporedu.

Sukladno proračunu za iduću godinu, ministar Lovrić je najavio da je u planu gradnja nove zgrade MUP-a zbog prenapučenosti i neadekvatnosti prostorija u kojima se trenutno nalaze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*