HKD Napredak Zagreb pomaže registraciju birača

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Zagreb objavilo je poziv na pripreme za opće izbore u Bosni i Hercegovini sljedećega sadržaja:
“Temeljem poziva Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine upućenog Diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, klubovima, udrugama građana BiH u inozemstvu te Vladinim i nevladinim organizacijama koje se bave izbjeglicama i pitanjima migracije, kao i poziva, kojeg su uputile komisije Iustitia et Pax biskupskih konferencija Hrvatske i BiH, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Zagreb, ispunjavajući svoju nacionalnu i statutarnu obvezu o brizi za Hrvate diljem svijeta, poziva sve one podrijetlom iz BiH koji imaju pravo glasa, a iz bilo kojih razloga napustili su svoju domovinu, da se registriraju i tako osiguraju biračko pravo i izlazak na izbore.

Izlaskom na izbore sami odlučujemo o svojoj sudbini, imajući u vidu da svoj glas povjerimo onim ljudima koji stanje u BiH mogu učiniti boljim, a položaj hrvatskog naroda jednakopravnim s ostala dva naroda.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Zagreb sa svoje strane spremno je svim zainteresiranim pružiti logističku pomoć (tel. 48 11 361 i 48 13 156 ) kao i obrazac prijave za glasovanje izvan BiH.

Obrazac se Središnjem izbornom povjerenstvu BiH mora dostaviti najkasnije do 19. srpnja 2010. godine, nakon čega će zainteresirana stranka biti upisana u Centralni birački popis za glasovanje izvan BiH i mogućnost glasovanja putem pošte (dobivanjem glasačkog listića na navedenu kućnu adresu) ili glasovanjem u službenim predstavništvima BiH u Republici Hrvatskoj, ovisno o izboru glasača.

Ujedno pozivamo sve Napretkove podružnice u Hrvatskoj kao i ostale udruge koje okupljaju Hrvate iz BiH da se pridruže gore navedenim pozivima.”

1 Comment

  1. Poštovani,
    Zanima me pošto imam bos.osobnu kartu a supruga nema i nismo se prijavili za glasanje, možemo li oboje glasati u općini gdje ja imam izvađene dokumente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*