Hladnokrvno smaknuo ženu zbog preljuba, 150 ljudi odobravalo – VIDEO

Video koji je pribavila agencija Reuters pokazuje kako taliban u provinciji Parwan, nedaleko od Kabula, ubija ženu optuženu za preljub. Oko 150 ljudi, uglavnom muškaraca, gledalo je brutalno smaknuće.

Trominutni video prikazuje muškarca kako ispaljuje pet metaka iz automatske puške u ženu koja kleči u zemlji.

“Alah nas upozorava da se ne približavamo preljubu jer je to pogrešan put. Naredba je Alaha da ona bude smaknuta”, govori drugi muškarac dok se egzekutor približava nesretnoj ženi. U pozadini se čuje vika i navijanje oko 150 ljudi, većinom muškaraca, koji su gledali smaknuće. Nakon smaknuća, čuje se kako muškarci uzvikuju: “Dugo nam živjeli afganistanski mudžahedini!”, prenosi Guardian.

Video je nastao prije tjedan dana u selu Qimchok u distriktu Shinwari, samo sat vremena vožnje od Kabula. Kako piše Guardian, video pokazuje kako i 11 godina nakon intervencije u Afganistanu, uz 130.000 stranih trupa i 300.000 afganistanskih policajaca na terenu, talibanski pokret još nije uništen, nego je – štoviše – uskrsnuo i u područjima koja su dosad bila relativno mirna.

Grupe za ljudska prava upozoravaju da se u proteklih godinu dana nasilje prema ženama ponovno povećalo. Prošlog je tjedna tako jedan muškarac obezglavio svoju 30-godišnju bivšu suprugu i njihovo dvoje djece. [Danas.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*