HNS BiH će od Ustavnog suda BiH tražiti ocjenu ustavnosti Izbornog zakona

Glavno vijeće Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) razmotrilo je informaciju Odjela za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije o realizaciji projekta autoceste na Koridoru Vc i o Nacrtu prostornog plana Federacije BiH, stoji u priopćenju iz HNS-ova ureda za odnose s javnošću objavljenom nakon današnje sjednice održane u Mostaru.

Predsjednik Božo Ljubić informirao je članove Glavnoga vijeća o procesu provedbe Presude Europskoga suda u predmetu “Sejdić i Finci” i o sastanku šest predsjednika političkih stranaka u Banjoj Luci.

Glavno vijeće još je jednom istaknulo nužnost provedbe ove presude radi uklanjanja diskriminacije prema građanima koji se ne izjašnjavaju pripadnicima konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina i da se omogući izbor legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda.

Glavno vijeće zaključilo je kako postoji opravdanost podnošenja zahtjeva za ocjenu ustavnosti Izbornoga zakona, pa je zadužilo Odjel za ustavnopravna pitanja da pripremi taj zahtjev, stoji se u priopćenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*