Hoffmann: Lukač ne može biti prvi čovjek federalne policije!

Svevlad Hoffmann, glavni policijski inspektor zaposlen u Graničnoj policiji (GP) BiH, uputio je Nezavisnom odboru za izbor ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) pismo u kojem upozorava da Dragan Lukač, aktualni šef Odjela SIPA-e za zaštitu državnih objekata i osoba, ne ispunjava uvjete da bude izabran za prvog čovjeka federalne policije.

Inače, Lukač je jedan od najozbiljnijih kandidata za spomenutu dužnost, a prema navodima iz pisma on ne može biti kandidat za ravnatelja FUP-a, jer se radi o osobi koja je bila član izvršnog tijela vlasti, što predstavlja zapreku kandidaturi u smislu glave V. javnog natječaja. Naime, Lukač je u razdoblju od 1997. do 2000. godine obnašao dužnost pomoćnika ministra u Vladi Županije Posavske, dakle bio je član izvršnog tijela vlasti na županijskoj razini, a ta činjenica u svjetlu glave V. javnog natječaja eliminira njegovu prijavu kao nedopuštenu.

Hoffmann dodatno pojašnjava da je prijava Dragana Lukača nepropisna i zato što je on 1997. postavljen za pomoćnika ministra unutarnjih poslova Posavskog kantona, i to «od političke stranke, odnosno po prijedlogu tadašnjeg HDZ-ovog ministra unutarnjih poslova Posavske županije Mate Jozića».

U natječaju koji je Nezavisni odbor 1. listopada raspisao zbog skorog isteka mandata sadašnjem ravnatelju federalne policije Zlatku Miletiću, decidirano se, među ostalim, navodi: Kandidat za direktora FUP-a ne može biti: član političke stranke, osoba koja je ili koja je bila na bilo kojoj poziciji u političkoj stranci na bilo kojem nivou, ili postavljena na bilo koju poziciju od političke stranke, osoba koja je ili koja je bila član izvršnog ili zakonodavnog tijela na bilo kojem nivou.

Hoffmann u pismu ističe i da su svi podaci koje je naveo lako provjerljivi uvidom u službene evidencije Vlade Posavskog kantona i „Službenog lista”.

– Ovaj dopis smatrajte isključivo mojim skromnim doprinosom informiranosti i prvenstveno ostvarivanju načela zakonitosti u radu Nezavisnog odbora u ovom izuzetno odgovornom predmetu – navodi Hoffmann u pismu.

Podsjetimo, o Lukaču se u novije vrijeme u javnosti najviše pisalo vezano za kaznenu prijavu, koju je, u vrijeme dok je radio u SIPA, podnio protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika, a vezano za navodne milijunske pronevjere javnoga novca.

1 Comment

  1. Svevlad Hoffmann, glavni policijski inspektor zaposlen u Graničnoj policiji (GP) BiH, ocito je navijacki raspolozen. To vazi i za njegove predhodnike! Nije im smetala transformacija Seadete Paravlic koja je od dugogodisnjeg naci-predstavnika sa vrha stranke SDA-a postala sudija Ustavnog suda. I nije Paravlic-ka jedina koja se uklapa u praksu vrhova tro-klero-naci vlasti, koju vlada u BiH, koja se dogovara a da se ne dogovori! Smeta im Dragan Lukac koji im kvari posao!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*