Holy podnijela ostavku nakon što je ženu stranačkog kolege pokušala zaštititi od otkaza

Hrvatska ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela je ostavku zbog, kako je napisala, činjenice da je “svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske”.

Premijeru Zoranu Milanoviću ostavku je prihvatio, potvrdio je kratko Vladin ured za odnose s javnošćum, a premijer će izjavu o tome dati u petak ujutro, javlja HRT.

Rezultat je to afere koja je buknula sinoć, nakon što je HRT objavio ministričino pismo napisano u ožujku predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću, u kojem ga je zamolila da Heidi Maziju, suprugu Gorana Mazije, koji je član SDP-ova Savjeta za zaštitu okoliša, poštedi otkaza.

U pismenoj zamolbi koju Holy već u prvoj rečenici naglašava da je riječ o supruzi stranačkog kolege. Doduše, predsjednik Uprave HŽ Holdinga njezinu molbu nije prihvatio, ali je takva vrsta komunikacije svejedno ministricu stajala fotelje. Navodno je i premijer Milanović burno reagirao nakon što je HRT objavio e-mail.

Još je jutros Holy najavila da će intervenirati kod ministra Ranka Ostojića jer joj nije jasno kako su e-mailovi završili u javnosti, a jučer je u HTV-ovoj emisiji Otvoreno tvrdila kako “nije u pitanju politička intervencija, već se radilo o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a”.

“Nisam tražila da se nekoga zaposli niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira”, izjavila je Holy.

Tijekom svojeg kratkog ministarskog staža učinila nekoliko pogrešaka u koracima. Među ostalim, imenovala je Sanju Kalamburu za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša, premda se protiv nje vodi kazneni postupak, i za to dobila je packe od premijera Milanovića, koji je tada u nju imao apsolutno povjerenje. Prije toga otvoreno se sukobila s Milanovićevim prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem, najavila je uvođenje naknade od dvije kune za svaku PVC-vrećicu, čime bi, tako se barem tvrdi, 30.000 ljudi ostalo bez posla, što bi u vremenu krize i velike nezaposlenosti bio ozbiljan udarac Milanovićevoj vladi….

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*