Raspudić: “Hrvati BiH i dijaspore ne smiju biti puki dizači ruku u Saboru”

Dan uoči zadnjeg roka za predaju kadidacijskih lista za prestojeće parlamentarne izbore bilo je dosta u Središnjici HDZ-a u zagrebu. Osim predsjednice Demokratskog centra Vesne Škare Ožbolt, s kojom je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor dogovorila suradnju u VI. izbornoj jedinici, u Središnjici su bili i Zdravko Tomac, Miroslav Tuđman, Dubravko Jelinčić, Ivan Aralica, Zoran Šangut, Zvonimir Šeparović i Nino Raspudić.

Kako piše portral Jutarnjeg lista, Zdravko Tomac je rekao da je razgovor bio otvoren i jasan i da su vrlo zadovoljni s onim što su čuli – da se HDZ vraća državotvornoj i suverenoj politici i Franji Tuđmanu. “Takvoj smo politici davali i davat ćemo podršku”, rekao je Tomac.

“Otišao sam reći najvažnije, a to je da Hrvati BiH i dijaspore ne smiju biti puki dizači ruku u Saboru zbog stranačkih interesa već da moraju biti autentični predstavnici interesa Hrvata BiH i dijaspore. Smatram da bi bila teška pogreška da se to opet napravi. Nakon toga sam napustio sastanak”, izjavio je Nino Raspudić, docent na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, objašnjavajući svoj dolazak u Središnjicu HDZ-a.

“Nemam se nikakvu namjeru kandidirati, a pogotovo ne na listi HDZ-a, što bi bila znanstvena fantastika jer poznato je da nisam simpatizer te stranke, stoga me vrlo iznenadio poziv na razgovor”, kazao je Raspudić za Index.hr.

Jadranka Kosor je pak izjavila kako su Zdravko Tomac, Miroslav Tuđman, Dubravko Jelinčić, Ivan Aralica, Zoran Šangut, Zvonimir Šeparović i Nino Raspudić pozvani u Središnjicu HDZ-a jer namjerava okupiti savjet intelektualaca. O toj ideji, kako veli, namjerava razgovarati s još nekim intelektualcima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*