Hrvati brutalno pregalasni u Skupštini Srednjobosanske županije

Bošnjačka većina je u Skupštini Srednjobosanske županije, pojačana glasovima Karoline Pavlović, Blaženke Lukić i Alana Škare, mimo svih uzusa demokratskog ponašanja i Ustava preglasala legitimne predstavnike Hrvata, te formirala vladu bez legitimnih hrvatskih predstavnika, ocjenjuje HDZ BiH u priopćenju za javnost.

“Vlada Srednjobosanske županije formirana je na isti način kao i Vlada Federacije BiH, bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. Podsjećamo javnost kako legitimnim hrvatskim predstavnicima nisu dopustili ni izbor hrvatskog predstavnika u rukovodstvo Skupštine Srednjobosanske županije. Nelegalna Vlada i Skupština SBŽ svojim su postupcima doveli do izvanrednog stanja koje ničim nisu izazvali predstavnici Kluba Hrvata, dapače, cijelo vrijeme je Klub Hrvata upozoravao na posljedice.

Vladu Srednjobosanske županije su izabrale bošnjačke stranke i što je znakovito, ne samo politički partneri SDP i SDA već i ostale bošnjačke političke stranke koje su očito ovaj put našle zajednički interes u velikobošnjačkom projektu majorizacije Hrvata u Županiji središnja Bosna. Time su se, na žalost, obistinile spoznaje da je na djelu projekt dekonstituiranja hrvatskoga naroda u BiH.

Poruka koju su sve bošnjačke stranke uputile Hrvatima Središnje Bosne je poruka da ne žele višenacionalnu BiH, odnosno kako je na djelu pretvaranje Federacije BiH u isključivo bošnjački entitet.

Formiranje Vlade u Županiji Središnja Bosna bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda je nastavak politike koja ima za cilj majorizaciju Hrvata i dominaciju bošnjačkoga naroda i to od stranaka koje javno propagiraju građansku državu i društvo. Za prakticiranje politike majorizacije i nepoštivanja legitimne volje hrvatskoga naroda te stranke su dobile potporu i određenog dijela međunarodne zajednice.

Time je i odgovornost za sadašnje stanje podijeljena između onih koji provode takvu politiku i onih koji je ohrabruju, ali i onih koji to vide a o tome šute. HDZ BiH će zajedno s drugim hrvatskim političkim strankama nastaviti političku borbu protiv ove politike”, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Nikola Lovrinović je pak za Fenu izjavio: “Bošnjačka većina u Skupštini Srednjobosanske županije pojačana za tri izdajnika hrvatskog naroda, ako Karolinu Pavlović, Blaženku Lukić i Alana Škaru možemo uopće smatrati Hrvatima, brutalno je i silom, a mimo svih uzursa demokratskog ponašanja i Ustava preglasala legitimne predstavnike Hrvata.”

“Nisu nam dopustili ni izbor hrvatskog predstavnika u rukovodstvo Skupštine. Nelegalna Vlada i Skupština svojim su postupcima doveli do izvanrednog stanja koje ničim nisu izazvali predstavnici Kluba Hrvata, dapače, cijelo vrijeme upozoravamo na posljedice. U ovoj vladi nema niti jednog ministra iz reda parlamentarnih stranaka s hrvatskim predznakom i mi ju ne priznajemo”, rekao je Lovrinović.

3 Comments

  1. Muslimani naslisu janjicare koji ce sluziti muslimanskom planu. Hrvati nemadu drogog izlaza. Janjcare treba fizicki istjerati iz Hrvatskog Naroda

  2. Pa čovjek na ovakve tekstove ne može ostati miran. Sramotno je šta SDA SDP rade, ako oni uopće znaju za sramotu, čast, obraz …
    “Karolinu Pavlović, Blaženku Lukić i Alana Škaru” niste vi Bosanci, nemate vi nikakav identitet, vi ste jadna plutajuća bijeda da zarad nekoliko stotina maraka prodate i svoga oca, žalosno.
    Turci su takve, a u ono vrijeme Radaka bacili sa stijene kod Kraljeve Sutjeske, jer je napravio istu stvar kao i ovo troje.
    Ali imamo mi u Bosni još “Radaka” …

  3. U Središnjoj Bosni je dogovorena Hrvatska koalicija.Dan prije izbora HDZ odlučuje ići samostalno i time dijeli Hrvatske glasove na dva tj. rastura Hrvatsko zajedništvo.Što bi bilo da je to napravio HSP?Bosanski Radak je Čović.I budali je to jasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*