Hrvati napokon dobivaju TV kanal u BiH: Zakon ide u proceduru

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH pripremilo je nacrt teksta izmjena i dopuna Zakona o javnom RTV sistemu BiH i zakona o javnom televizijskom kanalu na hrvatskom jeziku, izjavio je ministar Rudo Vidović.

Prema njegovim riječima, sada slijedi zakonodavna procedura: “Ovih dana očekujem upućivanje tog teksta u parlamentarnu proceduru”, rekao je Vidović za sarajevsko Oslobođenje.

On je istaknuo da odluku o uspostavljanju kanala na hrvatskom jeziku donose zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Institucije BiH su, međutim, svojim odlukama obvezale izvršnu vlast da pokrene tu proceduru, rekao je Vidović i dodao da apsolutno podržava legitiman zahtjev predstavnika hrvatskog naroda da u sklopu postojećeg RTV sistema traže kanal na svom jeziku.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH svojevremeno je svojim zaključkom obvezao Vijeće ministara BiH i resorno ministarstvo da pokrenu proceduru uspostavljanja javnog televizijskog kanala na hrvatskom jeziku, podsjeća agencija Srna.

(Hrvatska riječ)

1 Comment

  1. Ako Srbi imaju RTRS BNTV OSM TV BOŠNJACI TV HAYAT BHT 1 FEDRALNU TV ZAŠTO SE USKRAČUJE SAMO HRVATIMA PRAVO NA KANAL NA HRVATSKOM JEZIKU.TV KIISELJAK JE SAMO POSTAJA ZA PODRUČJE SREDIŠNJE BOSNE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*