Hrvati su de facto manjina, a svaka je manjina po definiciji frustrirana

“Iako se ‘vode’ kao konstitutivni narod, Hrvata u Bosni i Hercegovini danas jedva da ima pola milijuna, otprilike koliko Sarajevo ima žitelja. Mi smo de facto manjina, a svaka je manjina na svijetu po definiciji frustrirana i ‘ugrožena’. Mi, dobrim dijelom i svojom vlastitom krivnjom, nismo više faktor, ali to ne znači da se trebamo odreći svoje povijesti i domovine, svojih zajamčenih ustavnih prava, jer nam ta zemlja pripada u potpunosti, kao i drugima. I Bošnjaci s kojima nam je suđeno živjeti morali bi nam prilaziti s više povjerenja, a s manje političkog ostracizma. Međutim, ja kao moderan čovjek ne pristajem na geto. Ne želim biti manjinac u vlastitome jeziku. Ja sam u jednom tekstu sarkastično napisao da bi Hrvatima bolje bilo da su i službeno, ustavno manjina. Onda bi se o nama brinula i naša prava zastupala Europska unija, a ne Čović, Lijanović i slični kapaciteti”

Mile Stojić, pjesnik i novinar, u intervjuu portalu Tacno.net

3 Comments

  1. Hrvati su u B. i Hercegovini manjina. Manina po denasnjoj stasicici. Muslimani su protjerali 130000 tisuca Hrvata a Srbi preko 200000 tisuca zbo progona Hrvata. Hrvati su postali manjina

  2. Koliko je svojom politikom iselio HDZ iz Sarajeva Hrvata i dozvolijo napuštanje svoje rodne grude? HDZ snosi odgovornost za odlazak Hrvata iz Sarajeva..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*