Hrvatska donirala 420.000 KM za opremanje rodilišta u Livnu

Hrvatske je Vlada donirala 1,7 milijuna kuna (oko 420.000 KM) pomoći za projekt rekonstrukcije i opremanja rodilišta Županijske bolnice “Fra Mihovil Sučić” u Livnu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove. Donacija je realizirana u okviru programa pomoći Hrvatima u BiH i humanitarne akcije “Novo rodilište za novi život”.

Šef Ginekološkog odjela u livanjskoj bolnici Dražen Vrdoljak rekao je lokalnom radiju da je Županijska bolnica dobila pisanu obavijest hrvatskog Ministarstva zdravstva, kojom se potvrđuje da su ovoj zdravstvenoj ustanovi odobrena financijska sredstva za sufinanciranje projekta obnove i opremanja rodilišta.

Vrdoljak, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora za provođenje akcije prikupljanja pomoći za livanjsko rodilište, istaknuo je da vjeruje da će donirani novac biti dovoljan za realizaciju građevinskog dijela projekta i nabavljanje dijela opreme, jer je riječ o značajnim financijskim sredstvima.

U akciji “Novo rodilište za novi život”, koja je pokrenuta u prosincu prošle godine, na području općine Livno do sada je prikupljeno više od 60.000 KM, a pomoć od 10.000 KM izdvojila je i općina Livno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*