Hrvatska na granici stopirala četiri velike pošiljke mesnih i mliječnih proizvoda iz BiH zaražene salmonelom

Četiri velike pošiljke mliječnih proizvoda i mesa peradi iz BiH, namijenjene policama hrvatskih trgovina, ove su godine zaustavljene na granici.

Riječ je, kako piše Novi list, o tri pošiljke mliječnih proizvoda i jednoj pošiljci mesa peradi, prema neslužbenim informacijama, zaraženog salmonelom

Pošiljke su navodno bile zaražene salmonelom, a cijeli slučaj je Ministarstvo poljoprivrede zatajilo hrvatskim građanima i pošiljku proglasili poslovnom tajnom.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede Novom listu je potvrdilo informaciju o četiri stopirane pošiljke te da su neispravni proizvodi pronađeni inspekcijskim pregledima na granici.

No, Ministarstvo nije dalo odgovor na pitanje mogu li hrvatskim građanima jamčiti da ništa od zaraženih proizvoda nije prije niti nakon stopiranja završilo na njihovim tanjurima, te je li distribucija tih proizvoda trajno zabranjena.

Od ukupno 103 objekta za proizvodnju mesa, mlijeka i njihovih prerađevina, kao i ribljih proizvoda u Srbiji i BiH, iz kojih Hrvatska kontinuirano uvozi te proizvode, samo ih pet ima odobrenje EU-a za izvoz u zemlje Unije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*