Hrvatska u depresiji: Čak 74 % građana misli da zemlja ide u lošem smjeru

hrvati-istrazivanjeOd dolaska Kukuriku koalicijske na vlast pesimizam nikad nije bio veći. Prema istraživanju Ipsos Pulsa za Dnevnik Nove TV, u ovom trenutku 74 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, dok ih samo 17,8 posto misli da ide u dobrom smjeru, a 8,2 posto ne zna.

SDP pak u ožujku nije kažnjen među biračima i uživa potporu od 26 posto birača, ali je zato HDZ blago pao i sada ima potporu 17 posto birača, vidljivo je to iz redovitog Crobarometra koji objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi Ipsos Puls.

Laburisti su s 11,8 posto s najboljim rezultatom. Slijedi gužva stranaka za treće mjesto. HDSSB ima 4,4 posto, HSS i Lista Ivana Grubišića su na 4 posto. Potom su pravaške stranke s 2,5 posto – HSP i HSP Ante Starčević.

Blok umirovljenici zajedno je na 2,4 posto, baš kao i HNS. Od ostalih stranaka tu je IDS s 2,1 te HSU s 2,1 i HSLS s 1,9 posto. Kerumova stranka ima 0,4 posto, a SDSS 0,4 posto. Ostale stranke nose 1,8 posto, a neodlučnih birača je 13,6 posto.

Tomislav Karamarko kao lider HDZ-a i oprobe ima najniži rejting otkad se mjeri, o njemu pozitivno misli 13 posto birača. To ga na nacionalnoj razini stavlja na začelje kao najnepopularnijeg političara. U odnosu na mjesec prije Karamarko je na popularnosti izgubio sedam postotnih poena.

U istom mjesecu Zoran Milanović ima 39 posto pozitivnih poena kod birača. U odnosu na mjesec prije nema značajnog pada, ali je tih 39 posto najlošije od ulaska u Banske dvore. Ivo Josipović je pak blago izgubio popularnost i sada je na 76 posto pozitivnih poena.

Istraživanje među ostalim pokazuje kako u ovom trenutku 74 posto građana misli kako zemlja ide lošim smjerom, a njih samo 17,8 posto misli kako zemlja ide u dobrom smjeru. Ne zna njih 8,2 posto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*