Hrvatska ulaže 232.000 kuna u obnovu Titova WC-a i roštiljnice na Vangi

Hrvatska Agencije za upravljanje državnom imovnom (AUDIO) planira uložiti 232.000 kuna za uređenje Titova WC-a i roštiljnice na brijunskom otočiću Vanga, piše Jutarnji list.

Vanga je pitoreskni otočić u Brijunskom arhipelagu od kojeg je Tito napravio svoj mali kutak, godinama je bio zaboravljen.

Tito je taj otočić otkrio 1952. godine i odmah se oduševio nenastanjenim otočićem. Na otoku je ubrzo niknulo nekoliko objekata poput sojenice, indonezijske kuće, slovenske sobe, kuhinje, fotolaboratorija i mehaničarske radionice. Zasadio je vinograd i voćnjak mandarina, a kada je sve poprimilo dašak raskoši i glamura, Tito je na Vangu počeo pozivati goste.

Tuđman i Mesić nisu previše marili za njega. Tuđman je tamo tek jednom ugostio diplomatski zbor, dok ga je Mesić samo nekoliko puta posjetio kako bi se tamo okupao.

I Josipović je tamo na roštilju ugostio diplomatski zbor. No svjetski diplomati tamo su naišli i u svijet ponijeli “reprezentativne” prizore tog raja: hrpe smeća, razbacane plastične boce, urušene betonske stupove, neuređenu šetnicu i obalu.

AUDIO će sada u obnovu Vange uložiti 232.000 kuna, a popravit će se nadstrešnica nad roštiljem, koja je srušena u nevremenu, krovište sanitarnog čvora u vinogradu, kao i krovište jednog gospodarskog objekta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*