Hrvatski Caritas pokreće tjedan solidarniosti s BiH

caritas-sol-bih Hrvatski Caritas i ove godine u tjednu između druge i treće korizmene nedjelje, od 1. do 7. ožujka, pokreće “Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini”. Ovogodišnja se korizmena akcija, četvrta po redu, odvija uz moto: “Što god radite, zdušno činite, kao Gospodinu, a ne ljudima (Kol 3, 23).”
Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu, novčanu pomoć, ali i senzibilizirati i poticati javnost u Hrvatskoj na solidarnost, zajedništvo i molitvu za ljude i Crkvu u BiH. Građani se u akciju mogu uključiti pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen), uplatama na ž.r. 2340009-1100080340 (poziv na br. 101) ili putem interneta na www.caritas.hr. Vjernici novčane priloge mogu predati u svojim župama na treću korizmenu nedjelju 7. ožujka 2010.
U dosadašnjim je korizmenim akcijama ukupno prikupljeno 9,4 milijuna kuna, čime je financirano 114 projekata iz područja socijalne skrbi, obrazovanja i poticanja obiteljskog poduzetništva u različitim dijelovima BiH.
Korizmenu akciju “Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini” HC ove godine organizira četvrti puta zaredom, temeljem odluke dviju biskupskih konferencija, Hrvatske i Bosanske, donesene na zasjedanju u siječnju 2007. kad je raspravljano o pomoći Katoličke crkve u Hrvatskoj Katoličkoj crkvi u BiH.
Po završetku korizmene akcije nacionalni Caritas Biskupske konferencije BiH raspisat će javni natječaj za dodjelu sredstava na koji se, projektima i programima iz područja obrazovanja, socijalne pomoći i razvoja obiteljskog poduzetništva, mogu prijaviti vjerske i civilne udruge iz BiH. [im]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*