Hrvatski graničari pridružuju se štrajku Granične policije BiH?

Sindikat Granične policije BiH će sazvati Štrajkaški odbor koji će odlučiti o narednim aktivnostima nakon što je pregovarački tim Vijeća ministara BiH donio jednostranu odluku o prestanku pregovora s ovim sindikatom, rečeno je danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Potpredsjednik Sindikata Granične policije BiH Svevlad Hoffman rekao je da su stupili u kontakt sa Sindikatom policije Hrvatske s kojim su dogovorili metode zajedničkog djelovanja. “Ako dođe do toga, neodgovorni pojedinci iz Vijeća ministara BiH će se dobro zamisliti o svojim postupcima”, istakao je Hoffman.

Hoffmann je najavio mogućnost organiziranja štrajka sa sindikatom policije Republike Hrvatske.

Na pitanja novinara što znači zajednički štrajk sa kolegama iz Hrvatske, Predrag Crnogorac, predsjednik Štrajkačkog odbora, je kazao kako nitko nema nadležnost zatvoriti granične prijelaze, ali će biti znatno oštrije mjere te će prelazak graničnih prijelaza rezultirati ogromnim gužvama.

“Ako Štrajkaški odbor u dogovoru sa Predsjedništvom Sindikata policije Republike Hrvatske donese odluku, to će biti jedan sasvim novi štrajk. Sprovodit će se na isti način kao i do sada, detaljnim graničnim provjerama. Koliko će trajati prelazak granice to vam ne mogu reći, jer Zakonom to nije propisano”, naglasio je Hoffmann.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*