Hrvatski ministri predali mandate OHR-u

Hrvatski ministri u Vladi FBiH, kao i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, predali su svoje mandate Uredu visokog predstavnika (OHR). izjavio je za Fenu dosadašnji federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda.

– Svih pet hrvatskih ministara predalo je mandate OHR-u, a to je učinila i predsjednica Federacija BiH, potvrdio je Bevanda.

Glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vegar kazao je u izjavi za Fenu kako od Visokog predstavnika očekuju novu odluku, a to može biti, kako navodi povlačenje odluke o suspendiranju odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP).

– Ona je privremenog karaktera kojom se ne poništava odluka SIP-a nego se privremeno stavlja van snage do odluke Ustavnog suda, kazao je Vegar.

S obzirom na to su i dosadašnja predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto i dosadašnji dopremijer federalne Vlade Vjekoslav Bevanda povukli svoje zahtjeve za preispitivanje ustavnosti, Ustavni sud vjerojatno neće odlučivati o tome, istaknuo je Vegar.

Ističe kako jedina zakonita odluka koja postoji je odluka Središnjeg izbornog povjerenstva prema kojoj sazivanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i sve nakon toga što se dogodilo nije legalno.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*