Hrvatski mjuzikl ‘Crna kuća – mjuzikl u boji’ zainteresirao je SAD i Japan

Originalna hrvatska glazbena komedija “Crna kuća – mjuzikl u boji” predstavljen je u petak ekskluzivnom otvorenom probom na Zagrebačkom Velesajmu. Kratki uvid u zanimljivu glazbenu priču koja se temelji na staroj gradskoj legendi o crnoj kući i biskupu Stjepanu prikazan je kroz tri glazbena broja iz prvog čina.

Uz cijelu postavu mjuzikla, predstavljanju su nazočili i autori originalnog hrvatskog kazališnog djela. Autor teksta i priče Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić, te dramaturg Igor Weidlich, a koji čine kreativni tim koji već mjesecima marljivo radi i priprema sjajnu glumačku ekipu za skorašnju premijeru u obnovljenom kinu Studentskog centra.

Svečanu premijeru Crne Kuće koja nas očekuje 01. veljače 2013. nestrpljivo očekuju i glavni glumci koji jedva čekaju da pokažu sve što su marljivo pripremali proteklih mjeseci.

Antonija Barišić i Dunja Fajdić glavne su ženske uloge naivnih Gričanki, dok je glavna muška uloga pripala mladom talentu Hrvoju Foretiću. Ulogu glavnog antagonista tumačit će glazbenik Damir Kedžo koji će se nakon boy benda Tin, Saša i Kedžo, po prvi puta okušati kao glumac.

Projektu je stiglo i pojačanje, i to izravno s Broadwaya. Glazba i priča zainteresirali su i glazbenog direktora Setha Weinsteina, koji je sa svojim bogatim iskustvom stigao u Zagreb kako bi mlade izvođače pjevački pripremio na vrlo zahtjevne nastupe, te kako bi unio dašak najsuvremenijih tekovina iz svijeta mjuzikla u ovaj projekt.

Namjera je ponuditi originalan hrvatski kulturni proizvod, ističu producenti, te promovirati i predstavljati našu zemlju i metropolu na suvremen i nadasve atraktivan način, prema standardima po kojima to čine West End ili Broadway.

Također, u planu projekta je i tijesno spajanje kulturnog i turističkog doživljaja, pa će u Zagrebu biti osmišljene i posebne atrakcije i turistički aranžmani koji bi metropolu preplavili novim valom turista željnih kvalitete, dobro osmišljenih programa i vrhunske zabave. Uz to, za projekt je već iskazan i interes iz inozemstva, iz SAD-a, Japana i Australije. [24sata.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*