Hrvatski sindikati pripremili plan za rušenje Vlade

sindikati-rhHrvatski sindikati smatraju kako je novo smanjenje plaća državnim i javnim službenicima od 3 posto bila kap koja je prelila čašu te su na papir stavili plan koji u konačnici vodi do rušenja Vlade.

Na smanjenje plaća državnih i javnih službenika odlučili su odgovoriti sindikati i to hodogramom koji kreće od velikog sindikalnog štrajka i u konačnici vodi do rušenja Vlade, piše Večernji list.

“Cilj nam je osporiti Vladinu odluku o smanjenju koeficijenta za plaće u državnim i javnim službama od tri posto. Izgledno je da ćemo pozvati građane da izraze nezadovoljstvo sadašnjim načinom vladanja, da za početak ne podrže ovu vlast prvo na lokalnim izborima”, objašnjavaju sindikati što ih je ponukalo na organiziranje velikog štrajka.

Prosvjetni radnici u Matici hrvatskih sindikata prošli su tjedan najavili štrajk u školama krajem travnja te krajem školske godine u lipnju. S njima su na sastanku bili i čelnici sindikata policije, carinika, porezne uprave, državnih službenika i namještenika, te medicinara i kulture.

Na papir su stavili hodogram kojim predviđaju svesindikalni sabor, masovne prosvjede i štrajkove te u konačnici rušenje Vlade koje je “zakazano” za jesen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*