Hrvatski veleposlanik čestitao Komšiću na ponovnom izboru

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Tonči Staničić čestitao je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću na ponovnom izboru za člana Predsjedništva BiH te mu poželio puno uspjeha i u narednom četverogodišnjem mandatu.

Na sastanku je razgovarano o perspektivama Bosne i Hercegovine u svjetlu rezultata izbora i iskazane volje naroda za promjenama. Naglašena je neophodnost ustavnih reformi te važnost formiranja učinkovite i funkcionalne vlasti koja će biti okrenuta jačanju države Bosne i Hercegovine kao budućeg ravnopravnog partnera NATO-a i Europske unije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je istaknuo da je Republika Hrvatska izborom Ive Josipovića za predsjednika definitivno zaokružila jedan dio svoje prošlosti i zakoračila u europsku budućnost.

Sugovornici su odnose između dvije zemlje ocijenjeni izuzetno dobrima uz naglasak da je sada potrebno raditi na rješavanju otvorenih pitanja i biti uporan u postizanju konkretnih rješenja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*