Hrvatski Watergate: Josipović i Milanović sazvali izvanrednu konferenciju za novinare

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović drže izvanrednu pressicu za medije povodom izvještaja Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti o stručnom nadzoru nad tajnim prikupljanjem podataka.

Prema izvejšću portala Dnevnik.hr, Josipović je izjavio da, temeljem raspoloživih podataka, nije bilo kršenja zakona od strane MUP-a. Josipović je pozvao da se provede sav potreban nadzor po zakonu.

Donijeli smo odluku i o kadrovskim promijenama, a već ranije smo donijeli odluku o promijeni ravnatelja SOA-e, a ubrzo ćemo donijeti odluku i o imenovanju novog čelnika, rekao je Josipović, ističući da su odluke kadrovskim promjenama donešene “kako bi se sustav poboljšao”.

Milanović je također rekao da nije bilo nezakonitosti. Najavio otvaranje rasprave o tome tko može raspolagati s određenim podacima, primjerice ispisom poziva ili prisluškivanja istih.

“Učinit ćemo sve da korupciju i kriminal učinimo teško ostvarivim. U tišini i efikasno”, rekao je Milanović te naglasio: “Dosad nismo smjenjivali nikoga u sustavu nacionalne sigurnost. Ti su ljudi imali naše povjerenje.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*