Hrvatski znanstvenici otkrili koktel koji usporava starenje

Nakon više od desetljeća istraživanja snažan proizvod koji više od drugih štiti stanice od starenja, čime bi se trebalao produljiti žiti mladost i zdravlje, pojavit će se na tržištu nakon 15. listopada., objavio je Večernji list. Riječ je o antioksidansu nove generacije koji je zapravo koktel nekoliko najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa, rajčica i zelenog čaja više nije samo težnja.

Proizvod radnoga naziva ADR/HPE ispitivao je ugledni Hrvatski znanstvenik dr. Miroslavom Radmanom, , zajedno sa svojim kolegama u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu.

On ej za Večernji list izjavio da je mješavina antioksidansa u ADR/HPE proizvodima zaštiti proteina od oksidacijskog ošstećenja ili korozije, efikasnija nego, primjerice, najpoznatiji vitaminski antioksidans Trolox, vitamin E topljiv u vodi.

“Budući da se najvažnija zaštita od oksidacije svih životnih funkcija odvija na razini proteina, dr. Anita Kriško u MedILS-u je mjerila efikasnost zaštite proteina od oksidacije uzrokovane vodikovim peroksidom i zračenjem. Rezultati su pokazali da je ADR/HPE zaštita od oksidacije više tisuća puta efikasnija nego Troloxom”, rekao je Radman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*