HSLS izašao iz vladajuće koalicije

Hrvatska socijalno-liberalna stranka od danas nije dio vladajuće koalicije u Hrvatskoj, čime se saborska potpora vladi Jadranke Kosor smanjuje za dva zastupnika, koliko HSLS ima, te ubuduće može računati na sigurnu potporu 80, od ukupno 152, zastupnika.

Odluku o istupanju iz koalicije, u kojoj su pored HDZ-a još i HSS, SDSS te manjinski zastupnici, donijla su većinom glasova stranačka tijela, Predsjedništvo i Središnje vijeće HSLS-a.

Protiv izlaska stranke iz koalicije glasovao je jedan član Predsjedništva i tri člana Središnjeg vijeća, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je da stranka ne prelazi ni u kakvu drugu koaliciju, već će graditi svoj samostalni put i poziciju. Uputio je poziv građanima i svim nezavisnim listama s kojima je kontaktirao da se pridruže HSLS-u. “Sad je pravo vrijeme da se pridruže HSLS-u i da stvaramo jaku liberalnu opciju”, izjavio je Kosor.

Također, naglasio je da izlazak HSLS-a iz Vlade ne ruši saborsku većinu ni Vladu te najavio da će saborski zastupnici HSLS-a i dalje u Saboru podržavati Program gospodarskog oporavka, ali “ne više u poziciji koalicijskog partnera nego potpuno slobodno misleći, kako to rade prave liberalne stranke”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*