HSP BiH: Izričiti krivci za neformiranje Vijeća ministara su dva HDZ-a

Na sjednici Predsjedništva Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, održanoj u Sarajevu, izražena je velika zabrinutost za stanje u BiH kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara na državnoj razini, te stoga HSP BiH, kako se navodi, zahtijeva da ostali politički subjekti u BiH žurno poduzmu sve moguće napore kako bi konačno bila formirana državna vlast.

“Najoštrije osuđujemo političku retoriku oba HDZ-a jer svojim političkim djelovanjem državu Bosnu i Hercegovinu guraju u potpunu propast i izolaciju te je udaljavaju sa njezinog europskog puta. Izričiti krivac za neformiranje Vijeća ministara na državnoj razini jest politika oba HDZ-a koja će naposljetku koštati građane BiH stotine milijuna eura zbog neiskorištenih europskih fondova. Nedopustivo je to da HDZBiH i HDZ 1990 na krajnje bezobrazan i licemjeran način otvoreno podupiru neformiranje Vijeća ministara, što je za svaku osudu javnosti i ostalih političkih subjekata u državi.

Kada je Federalna vlada BiH u pitanju, HSPBiH je čvrsti akter koalicijske vlasti koji je i dalje ostao na svojim principima i ciljevima od kojih neće odustati, a sve u svrhu poboljšanja položaja Hrvata na cijelom teritoriju BiH”, stoji u priopćenju.

Na dnevnom se redu sjednice Predsjedništva kao aktualna tema našla i priprema Sabora Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, koji bi se trebao održati do konca ove godine.

Glavnu i konačnu odluku o sazivu Sabora stranke donijet će Glavni stan, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HSP-a BiH.

6 Comments

 1. Javljaju se aveti iz proslosti.Netko ce se pitati. Tkosu aveti iz proslosti. Tosu ti Stakori koji zele cisto muslimansku Bosnu i Hercegovinu. Zasto im smeta HDZ radi pridjeva. Ti takozvani pravasi nemedu srama ili stida. Ta guba. Uhistije Hrvate u Bosni i Hrcegovini.

 2. STAKORIMA POPUT LAZNIH PRAVASA I MESARA-LIJANA KOJI JE SVOJE GLASOVE KOD MUSLIMANA KUPIO JE MEDJUNARODNA ZAJEDNICA OMOGUCILA DA STAKORI BUDU–MISLIM NA AUSTROUGARA INZKA-ON PRICA NAS JEZIK SAMO TAKO-A RADI ISKLJUCIVO PROTIV HRVATA,,OHR,,ISTO TAKO TI STAKORI IMAJU PODRSKU PERECIJE U ZAGREBU.

  • NARAVNO HDZ JE KRIVAC ZA NESTANAK HRVATA NA 2/3 PROSTORA BOSNE I HERCEGOVINE.HDZ JE PRODAO HRVATE BOSANSKE POSAVINE SARAJEVA TUZLE ZENICE I SVI MJESTA GDJE SU MANJINSKI DIO STANOVNIŠTVA.

 3. Ali sreca da su ih HSP-ovi parteri SDP i SDA zastitili. Jedva cekam ppis stanovnistva da vidimo koliko je Hrvata ostalo u SDP-ovoj “multietnickoj” i “tolerantnoj” Tuzli.

  • Želio poslije popisa na teritoriji pod večinom Hrvata i HDZ vidjeti koliko Bošnjaka živi u Stocu Kiseljaku ili Vitezu.

   • POSTENO OD TEBE PRAVASU LAZNI,,
    IZNENADIT CES SE KAO STO SI POLETIO U LAZNOJ ISTINI O POSAVINI–AKO TI JE RODJAK POJEO KRUNICU U SARAJEVU,,POJEDI I TI TAJ SVOJ POLUMJESEC–NAZALOST PRODANI SINE TI MISLIS SAMO O SVOJOJ GUZICI,,A HRVATOM SE NAZIVAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*