HSP BiH spreman sa SDP-om, SDA i NS Radom za boljitak formirati vlast u Federaciji

HSP BiH je apsolutno spreman zajedno sa SDP-om SDA i NS Radom za boljitak formirati vlast na federalnoj razini, izjavio je u Mostaru predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić.

Nakon što je razmotrena politička platforma i načela formiranja vlasti za Federaciju BiH, na proširenoj sjednici Predsjedništva HSP-a BiH večeras je zaključeno kako je ta platforma dobra osnova i da je uglavnom prihvatljiva za HSP BiH s tim da ta stranka ima određene opaske odnosno dodatke na ovu političku platformu.

Te opaske na platformu odnosno različita stajališta HSP BiH ima po pitanju mehanizama odlučivanja u federalnoj Vladi, Izbornog zakona, izbornih jedinica i izbora članova Predsjedništva, istaknuo je Jurišić izrazivši očekivanje da će partneri prihvatiti HSP-ove sugestije.

Na pitanje vjeruje li da HDZ BiH može blokirati federalnu vlast, Jurišić je kazao kako uopće o tome ne razmišlja. No, istaknuo je, ukoliko dođe do najavljenih blokada na način da se ne sazovu sjednice Parlamenta onda su tu na potezu Izborno povjerenstvo i visoki predstavnik.

Jurišić je ponovio kako HDZ 1990 i dalje ima otvorenu ponudu od predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Istaknuo je i to kako za HSP BiH ne bi bio problem da pored njih budu oba HDZ-a, iako je ranije izjavio kako “ne želi pod isti kišobran s HDZ-om BiH”.

“Ukoliko dođe do toga mi ćemo biti suglasni da i jedan i drugi HDZ uđu, uz naravno suglasnost i SDP-a i SDA i NS Radom za boljitak”, kazao je Jurišić.

Što se tiče uspostave vlasti na državnoj razini, Jurišić drži kako će tu doći do jedne široke koalicije u kojoj vidi oba HDZ-a.

10 Comments

 1. ZASTO SE BOJATI VISE UCJENA POJEDINIH MEDIJA I CEKATI SVE DA ODOBRI HDZ BIH. POJEDINCI PLACENIKA KOJI DEMONIZIRAJU POSTENE STRANKE KAO STO JE HSP BIH UPRAVLJAJU POJEDINIM PORTALIMA I NOVINAMA. EVO VAM ODGOVORA; KOLIKO GOD DA MEDIJE DRZITE U SVOJIM RUKAMA IMATI CETE OPOZICIJU I PROTIVNIKE; A ZAPAMTITE HSP NIJE NI BOZO A NI HSS-NHI

 2. Istaknuo je (Jurišić) i to kako za HSP BiH ne bi bio problem da pored njih budu oba HDZ-a, iako je ranije izjavio kako “ne želi pod isti kišobran s HDZ-om BiH”!!!!!!!!
  Što sada znači. Daj mi fotelju i nije me briga tko će sjediti u drugoj!?

 3. Čitao sam Oslobođenje i Jurišić je čovjek koji misli svojom glavom.HDZ BiH i HDZ 1990 želimo sve najbolje u 4 godine opozicije.Dodik nekavam dadne fotelje u R.Srpskoj..

 4. Vrsta mislilac nema šta! Pa kad sa svojim sjajnim (za)mislima nije uspio dobiti glasove na izborima, onda je smislio – postat će drugi Željko Komšić. Ili treba, da se bolje razumijemo, reći Sejdo Bajramović?

 5. Zvonko samo naprijed i nikad ne mogu razbiti ljude koji misle kao ti i hoče normalnu zemlju bez podjela.Pravaši ne dozvolimo da ljudi stožerne nekada stranke Hrvata upravlja našim životima.HDZ je stranka koja samo smatra Hrvate koji daju njoj glasove na izborima.Hvala bogu da ima Hrvata koji svojo glavom misle i žive svoj život u svojoj domovini.HSP je stranka naroda a ne stranka foteljaša koji pokupe glasove i zaborave narod naredne 4 godine.

 6. A što je drugo nego foteljaš onaj tko se bez izbornog legitimiteta gurra u vlast kao predstavnik jednog konstitutivnog naroda?

 7. Vi idite na HDZ-ove i HDZ-ovske portale pa njima prodajite svoju demagogiju.

  No, portali su druga tema. A u vezi s ovom polemikom ovdje, ne zaboravite da legitimni predstavnik jednog konstitutivnog naroda nije onaj koga odabere Lagumdžija, nego onaj koga izabere narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*