HSP i HNF organizirali prosvjed protiv promjene imena Gvozd u Vrginmost

Gvozdu, središtu istoimene općine kojem je Općinsko vijeće u lipnju ove godine većinom glasova promijenilo ime u Vrginmost, održan je danas prosvjedni skup u organizaciji Hrvatske stranke prava i Hrvatskog nacionalnog fronta (HNF).

Marija Idžan (HDZ), zamjenica načelnika Općine Gvozd, ujedno i predsjednica Udruge naseljenih Hrvata iz BiH, kazala je u svom govoru da je ona predala Ustavnom sudu zahtjev za provjerom ustavnosti odluke o promjeni imena.

Željko Soldo (HSP), vijećnik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje kazao je da je zbog ovog malog skupa ponosan jer “Hrvati pokazuju da imaju kičmu i da znaju cijeniti svoju povijest”, te da je izmjena povijesnog imena Gvozd u Vrginmost samo “kontinuitet dovođenja u pitanje vrijednosti postignutih u Domovinskom ratu”.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb izmjenu imena mjesta nazvao je nezakonitom – jer nije prošla ni Županijsku skupštinu, niti je konačno usvojena od Vlade RH, a ipak na ulazu u mjesto na pločama piše Vrginmost, te se upitao tko to tolerira.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*