HSS BiH: Dovršava se “etničko čišćenje” Hrvata u središnjoj Bosni

Hrvatska seljačka stranka (HSS) BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je na sjednici Predsjedništva te stranke održanoj u Fojnici izražena duboka zabrinutost zbog toleriranja prakse kršenja zakona u Srednjobosanskoj županiji, prenosi bitno.ba.

U priopćenju stoji kako su u toj županiji bošnjačke i ‘građanske’ stranke zajedničim snagama nelegalno preuzeli vlast, negirajući pri tom 99 posto volju hrvatskog biračkog tijela istiskujući hrvatske parlamentarne stranke.

– Ukoliko se kršenje zakona i izbacivanje hrvatskih predstavnika u središnoj Bosni pokaže kao praksa, onda će nestati posljednji stub multietničke Bosne i Hercegovine, što će u konačnici dovršiti proces etničkog čišćenja u BiH. Hrvatska seljačka stranka se oštro opire političkim metodama etničkog čišćenja Hrvata iz središnje Bosne i poziva OHR da žurno reagira, stoji u priopćenju.

Zbog aktualnog stanja u središnjoj Bosni, HSS je ubrzao aktivnosti oko organiziranja Sabora stranke, te je dovršio formiranje organizacijskog odbora Sabora HSS-a. Priopćeno je i kako je HSS imenovao Ivicu Tomičića za povjereneika HSS-a za općinu Busovača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*