Humanitarna akcija udruge “Agape” pokrenula Ljubušake

U organizaciji Udruge mladih “Agape” jučer je započela dvodnevna humanitarna akcija naziva “Reakcija” u kojoj su volonteri Udruge na tri mjesta u Ljubuškom prikupljali namirnice, odjeću i obuću, igračke, pa čak i školski pribor – sve ono što će u ovom blagdanskom vremenu dobro doći najsiromašnijima u ovoj općini.

“Vjerovali smo u naš Ljubuški i naše sugrađane. Nadolazeći blagdani su u ljudima probudili suosjećanje i empatiju prema drugima, ali ne treba i nećemo stati samo na ovome. Tako ćemo i nakon blagdana pomagati one kojima je pomoć zaista potrebna u našoj općini”, kazala je jedna od aktivistica Udruge “Agape” Matea Mlinarević u izjavi za Dnveni list.

Istaknula je da su aktivisti “Reakcije” prepoznatljivi po kapicama Djeda Božićnjaka i osmijesima.

Ljubušaci su donosili svoje priloge kod crkve sv. Kate, Općine i Doma zdravlja gdje su postavljeni punktovi za prikupljanje pomoći.

“Iako je poprilično hladno, velikom srcu ta hladnoća neće smetati. Pružimo jedni drugima ruke, odaberimo ono što nam ne treba, što leži bačeno na tavanu, a što bi baš nekome drugom uljepšalo ove blagdane. Učinimo da svaki stol u našoj općini na Božić bude jednak. I svako srce puno. Pridružite nam se! Pokažimo da možemo, pokažimo da ima još ljudi u svima nama”, poručili su aktivisti Udruge “Agape” koji su iz Centra za socijalni rad Ljubuški dobili podatak da 65 obitelji treba njihovu pomoć. Volonteri Udruge su pozvali i sve one koji nisu u toj evidenciji, a potrebna im je pomoć, da im se jave.

Akcija će se, naime, održati i danas, a svi rezultati akcije moći će se doznati preko medija, kao i to u čije je ruke pomoć otišla.

Iz Udruge “Agape” također poručuju da akcija “Reakcija” traje do 20. prosinca, kada će završiti predstavom u restoranu Ohio. Predstavu će prirediti mladi aktivisti, a ulaznica će se simbolično naplaćivati 2 marke te će prikupljeni novac zajedno s donacijama s punktova biti podijeljen onima kojima je zaista potreban.

A do 20. prosinca svi oni koji žele pomoći mogu to učiniti na više mjesta u općini.

“Šarene kutije s imenom naše Udruge već su postavljene na ove lokacije: Benzinska crpka KERAMETAL, Caffe Bar INDYS, Q BAR i Frizerski salon MARIN. Također, možete nas kontaktirati na mail [email protected] i na broj telefona 063501718. Primamo sve, od novčanih donacija, igračaka, školskog pribora, do odjeće i namirnica. Hvala vam svima od srca što ste se odazvali u tolikom broju i što nam dajete nadu u bolje sutra”, poručili su iz Udruge mladih “Agape”.

Volonteri koji su cijeli dan sakupljali donacije na iznimnoj hladnoći ostali su iznenađeni i brigom sugrađana za njih. Ništa im nije nedostajalo, dobili su tople napitke i hranu i pregršt toplih i lijepih riječi, javlja Dnevni list.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*