I Tadiću prijete smrću

boris-tadic-prijetnje Samo dan nakon što je objavljeno da je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prijavio da mu prijete smrću, u Beogradu je glasnogovornica Demokratske stranke objavila da se na društvenoj mreži Facebook pojavila grupa pod nazivom “Tadiću džaba ti blindirana mečka kad otvoriš vrata snajper te čeka”. “Očekujemo da reakcija državnih organa bude najžešća i najoštrija i da u ovom smislu trebaju reagirati sve nadležne institucije, od sigurnosnih do pravosudnih, ali također očekujemo oštru reakciju i političkih stranaka i medija”, rekla je novinarima u Skupštini Srbije glasnogovornica DS-a Jelena Trivan.
Istaknula je da Tadić, vlada Srbije i vladajuća većina vode najoštriju borbu protiv organiziranog kriminala i mafije te da su zbot toga na udaru.
“Stvari su vrlo jednostavne – ova Vlada je pokrenula verojatno najveću akciju u povijesti protiv organiziranog kriminala, koji ima svoje pipke u svim segmentima društva, i naravno da se u tom smislu razni segmenti društva javljaju i kreiraju takvo javno mnijenje u kojem imate prijetnje i slično”, rekla je Trivan, ističući da je bitno jasno definirati “tko prijeti, odakle i zašto dolaze te prijetnje”.
Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je MUP počeo istragu i da se sve pretnje, kako državnim dužnosnicima, tako i drugim građanima, shvaćaju ozbiljno. “Ako dođemo do nekih podataka, ti ljudi će biti uhićeni i procesuirani”, rekao je Dačić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*