Ibran Mustafić: Najmanje 500 Bošnjaka iz Srebrenice ubili su Bošnjaci

ibran-mustaficJedan od osnivača SDA i dugogodišnji član Organizacionog odbora za obilježavanje događaja u Srebrenici, Ibran Mustafić izjavio je za Vesti onlajn da je najmanje između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubijeno od strane svojih sunarodnjaka i da je Srebrenica “dogovorni genocid” između Alije Izetbegovića i međunarodne zajednice, odnosno tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona.

Mustafić je rekao da su Bošnjaci iz Srebrenice ubijeni od svojih sunarodnjaka tijekom proboja ka Tuzli, u srpnju 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji se “ni po koju cijenu ne smiju živi dokopati slobode”. O tim spiskovima “nepodobnih Bošnjaka” znalo je, kaže on, muslimansko vodstvo na čelu sa Alijom Izetbegovićem.

Autor knjige “Planirani haos”, Mustafić je u njoj iznio niz optužbi na račun tadašnjeg muslimanskog vodstva, da je zločin u Srebrenici bio dogovoren između tadašnjeg vrha SDA i SAD-a, zbog čega mu je više puta prećeno, a 2008. godine je i brutalno pretučen, pišu Vesti.

“Srebrenica je apsolutno dogovoreni genocid između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog u srpnju 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar (Potočare kod Srebrenice) zakoračio Bill Clinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina”, rekao je Mustafić.

Da je postojao spisak ljudi iz Srebrenice, koji su se probijali kroz šumu prema Tuzli, a koji nisu smjeli preživjeti, potvrdilo mu je, kaže, više desetaka ljudi.

“Najmanje deset puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Mehojića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže da to nije rekao”, dodao je Mustafić.

On je rekao da je spisak pravila srebrenička mafija, “usko vojno i političko vodstvo u Srebrenici koje je od 1993. godine bilo bukvalno gospodar života i smrti”.

“Da sam mogao suditi Oriću (Naser Orić, zapovjednik snaga Armije BiH u Srebrenici) u Haagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnjacima presudio bih mu najmanje 200.000 godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*