Igor Radojičić: Lagumdžija pokušava “razvaliti” kompletnu političku scenu u BiH

Igor Radojičić, potpredsjednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, ocijenio je da lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija pokušava “razvaliti” kompletnu političku scenu u BiH, kao i srušiti platformu o zajedničkom političkom djelovanju koju su potpisale dvije najjače stranke u Republici Srpskoj (RS), SNSD i SDS Mladena Bosića.

– Lagumdžija pokušava izbaciti HDZ BiH i HDZ 1990 iz svih kombinacija. Potpuno je jasano da će to sutra pokušati i ovdje, rekao je Radojičić za “Press”.

On je pojasnio da će Lagumdžija pokušati razbiti stranke iz RS i da one manje uzme sa sobom te da je to sljedeći korak koji se očekuje.

Radojičić je naveo da će lider SDP-a, pošto ta stranka ima čvrst dogovor s PDP-om, pokušati izvući SDS i da vlast na razini BiH prave s njima, HSP-om, Narodnom strankom Radom za boljitak, te da bi u toj varijanti SDP bio potpuno dominantan.

Govoreći o tome u kojoj su fazi dogovori SNSD-a i SDP-a, on je naglasio da je nakon posljednjeg sastanka koji je održan u Sarajevu došlo do “smetnje u vezama”, zato što je SDP podržao Mladena Ivanića za kandidata za Dom naroda BiH.

“To je konfliktna točka. Ako razgovarate o zajedničkom djelovanju i formiranju vlasti na razini BiH, a idete izravno u kost i pravite oporbeni blok u tuđoj kući, jasna je vaša namjera da želite napraviti problem”, naglasio je Radojičić.

On je naveo da je nakon toga došlo do konsultacija o formiranju Vijeća naroda RS na kojem je predstavnik SDP-a došao s ultimatumom da kandidat te stranke Mirsad Đapo bude predsjedatelj toga vijeća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*