Imenovanje Krstičević zaoštrilo odnose hrvatskog i SDP-a BiH?!

Prigušeni politički sukob dvije sestrinske stranke – SDP-a Hrvatske i SDP-a BiH – dodatno je zaoštren nakon nedavnog posjeta hrvatskog premijera Zorana Milanovića BiH. Dan nakon povratka u Zagreb, Milanović je ekipirao novouspostavljeni Ured za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske, odlučivši da za šeficu ovog Ureda imenuje Dariju Krstičević.

Ovakav kadrovski izbor Zorana Milanovića u SDP-u BiH protumačen je kao Milanovićeva politička provokacija. Naime, Darija Krstičević je bila veleposlanica BiH u Austriji, no naprasno je i bez posebnog obrazloženja smijenjena početkom 2007. godine kada je funkciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH preuzeo Željko Komšić.

Ogorčena potezom Željka Komšića, Darija Krstičević se uskoro iz Sarajeva preselila u Zagreb zaposlivši se u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Osnivanjem ovog Ureda, Hrvatska vlada nastoji uspostaviti čvršću suradnju s Hrvatima izvan domovine, napose s Hrvatima u BiH, no posve je jasno da se Darija Krstičević neće pretjerano oslanjati na suradnju s hrvatskim kadrovima iz SDP-a BiH, piše sarajevska Slobodna Bosna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*