Inicijativa: Posavsko selo Šušnjari traži izdvajanje iz mjesne zajednice Polje

susnjariOvih dana je inicijativni odbor sela Šušnjara uputio poziv svim Šušnjarčanima koji imaju izvađenu bosansku osobnu iskaznicu da se uključe u akciju sakupljanja potpisa za izdvajanje sela Šušnjara iz sadašnje mjesne zajednice Polje i formiranje posebne mjesne zajednice.

To je, ističu, zakonski moguće izvesti, a unaprijedilo bi dalje ulaganje u obnovu ifrastrukture i drugih sadržaja u ovome velikom hrvatskom selu derventske općine.

Prema evidenciji inicijativnog odbora, koji sačinjavaju g. Mato Grubišić, g. Ilija Sliško i g. Nikola Jukić, osamdesetak Šušnjarčana imaju bosansku osobnu iskaznicu, što bi bio sasvim dovoljan broj potpisa za inicijativu izdvajanja iz postojeće mjesne zajednice.

Obrasce za ovjeru potpisa trebalo bi potpisati do Maloga Uskrsa, a sabor mještana mogao bi se organizirati za Duhove, kada je blagoslov polja u Gornjim Šušnjarima. Obrasci se mogu podići kod članova inicijativnog odbora ili u Udruzi FENIKS.

Svi koji mogu obavijestiti Šušnjarčane o ovoj inicijativi i pomoći u sakupljanju potrebnih potpisa, neka to učine i malo se potrude da bi se postigao velik učinak na terenu. [Feniks.info]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*