Inzko: Moguća je i smjena Milorada Dodika

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko najavio je da bi predsjednikRepublika Srpska Milorad Dodik mogao biti smijenjen zbog ponašanja kojim dovodi u pitanje provedbu Daytonskog sporazuma. “Potpora međunarodne zajednice koju imam mogla bi uključiti i smjenu Dodika”, izjavio je Inzko kako ga u četvrtak citira “Dnevni avaz”.

Inzko je ovo izjavio iz Washingtona gdje se u srijedu sastao sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom Steinbergom kojeg je izvijestio ga o opasnom pogoršanju stanja u BiH zbog odluke vlasti RS da raspišu referendum kojim bi doveli u pitanje opstanak Suda i Tužiteljstva BiH.

Istaknuo je kako je u ovom trenutku cilj međunarodne zajednice prije svega osigurati povlačenje ili poništavanje odluke o referendumu. “No uvijek su sve opcije moguće, uključujući i smjene”, upozorio je Inzko itičući kako vlasti RS ne smiju sumnjati u odlučnost međunarodne zajednice da djeluje u BiH.

“Za ove dvije godine koliko sam visoki predstavnik imam najjaču moguću potporu međunarodne zajednice”, kazao je Inzko potvrdivši kako će sam poništiti odluku o referendumu ne učine li to vlasti RS. Dodao je kako se na odgovor iz Banje Luke može čekati još “dan, dva ili koji dan više no daljnjih odgoda neće biti”.

6 Comments

  1. Poslije ove izjave Gospodina Icka, nisam siguran, da je on dorastao frunkciji koju obavlja.
    Vrlo, vrlo glupa i neodmjerena izjava.

  2. da je DODIK bih hrvat,,
    davno bi ga MASON INZKO smijenio,,ALI SRBI SU MALO TVRDJI I JACI–NE TRPE I NE DAJU POLTRONIMA DA IH PREDSTAVLJAJU–JADAN JE I BIJEDAN ONAJ KO CEKA DA MU TUDJIN I OSTALA MASONSKA BANDA NESTO DAJU–HRVATI NEMAju mudonju poput dodika–imaju sitni mali smrad koji radi za foteljicu i debelu placu.

      • ti i tvoj LAZNI HSP sa lijanom MESAROM predstavljajte samo one koji su vas izabrali,,toliko biraca nema niti jedno hercegovacko selo–nauci se prvo POLITICKOJ KULTURI-TO JE ZAKON DEMOKRACIJE–usao ti je tvoj hsp u vlast bez biraca–PODLO I SRAMNO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*