Inzko: Nadam se da Hrvati neće ponoviti grešku od prije 10 godina

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

– Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu, ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja. Iako nisu iznijeli detalje koje će donijeti sabor, izvjesno je formiranje međužupanijskog i međuopćinskog vijeća. Ljubić je rekao kako će Hrvati primijeniti židovski model tako što će biti organizirane neformalne hrvatske općine, u svakoj općini gdje žive Hrvati, i pomoću kojih bi djelovao Sabor.

Predsjednici dvaju stranaka rekli su kako će djelovanje Sabora biti u potpunosti u skladu s ustavima Federacije BiH i BiH.

1 Comment

  1. Medunarodna Massonery ili (Slobodni Zidari). Sotonsko drustvo unistava narode i stvare kolonijalni sistam. U tu grupu su ukljuceni i oni koi danas odlucuju o sdbini Hrvatskog naroda u B. i Hercegovini.Hrvati bilo je i gori oni koi su sa Bospra mahnulu sabljom i viknili’ nssi konji ispijet ce iz kaleza vodu. Hrvati su prezivjeli te sotone.Hrvati ce prezivjati i ove sadasnje stone i izici zdraviji.Vjera Boga i Hrvatska sloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*