Inzko nakon susreta s Nikšićem: Bez Hrvata nema BiH

Visoki međunarodni predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Incko najavio je danas da će se nakon formiranja Vijeća ministara BiH pozabaviti pitanjem položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ističući da je zadovoljavanje nekih želja Hrvata za njega prioritet, Inzko je rekao da oni moraju imati osjećaj da je BiH njihova domovina.

“Bez Hrvata nema BiH”, rekao je Inzko nakon razgovora s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem.

Prema Inzkovim riječima, Hrvati su svojim znanjem i talentima, te u ekonomiji dali veliki doprinos BiH, ali su u izvjesnom smislu frustriranim svojim položajem, čime će se on osobno baviti nakon formiranja Vijeća ministara.

“Želim da svi konstitutivni narodi imaju ista prava i isti osjećaj da su dobrodošli, da je ovo njihova zemlja, ali ne samo osjećaj, nego i pravno gledano da je tako”, istaknuo je visoki predstavnik.

“Postoje određene frustracije među Hrvatima i osobno ću se time pozabaviti. Hrvati moraju imati osjećaj da je ovo njihova zemlja”, izjavio je Inzko.

Pojasnio je da još razmišlja o modalitetima u bavljenju ovim problemom, ali je nagovijestio da bi mogao osnovati radnu grupu ili tražiti partnera u Hrvatskom narodnom vijeću. “Još ništa nije definirano, a moguće je da, kao jedna od točaka tog plana, bude i televizija, odnosno, kanal za Hrvate”, rekao je Inzko.

Upitan hoće li povući suspenziju odluke SIP-a BiH kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, Inzko je rekao da odluka ostaje.

1 Comment

  1. Valentin Inzko. On je pokvaren covjek Kad kaza bez Hrvata nema B. i Hercegovina. Taj hipokrat laze. Hrvati su izabrali koga su smatrali nacionalno svjesnim. Taj Inzko on je te Hrvata odbacio i uzeo one muslimanske sluge. Taj pokvarenjak laze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*