Inzko: Položaj Hrvata u BiH bit će moj sljedeći zadatak

Sljedeći zadatak kojim će se baviti Visoki predstavnik međunarodne zajednice bit će položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tako je barem sam Valentin Inzko najavio u intervjuu kojeg je dao bosanskom servisu Glasa Amerike.

Naime, govoreći o hrvatskom pitanju u BiH, Inzko je rekao: “Hrvati su imali sastanak, govorim o Hrvatskom narodnom saboru, što je u okviru Ustava, a sve što je u okviru Ustava i zakona može se raditi. Ja imam puno simpatija za sve brige koje imaju Hrvati. Međunarodna zajednica se treba, u narednom periodu, više baviti tim hrvatskim pitanjem. Mi obično govorimo o entitetima ili o Banjoj Luci, ali malo govorimo o Hrvatima. To će biti, sigurno, moj sljedeći zadatak poslije formiranja državne vlasti u kojoj, naravno, želim vidjeti i Hrvate.”

No, trenutačno prva briga Valentina Inzka nisu Hrvati, nego Republika Srpska. A da bi joj se u potpunosti mogao posvetiti, Inzko je ne samo dopustio, nego pomogao bošnjačkim strankama da discipliniraju Hrvate, da u vlast pripuštaju samo odabrane, a u oporbi ostave izabrane.

Pitanje je samo kako će, ako se odista tim pitanjem jednom počne baviti, Inzko kasnije objasniti nedavno poništavanje odluke Središnjeg izbornog povjerenstva i kako će Bošnjacima objasniti da Hrvati ipak moraju sami izabrati svoje predstavnike, ako im je, Bošnjacima, do sada pomogao da Hrvatima oduzmu to pravo. [I.M.]

2 Comments

  1. Inzko i ostali slobodni zidari oni su ti koji kroje sudbinu Hrvatskom Narodi.Za Inzko on radi po planu svoji gospodara. Hrvatima u B.i Hercegovini zvona su davono odzvonila.Razdjeljeni pono izdajica i pokvarene politicke stranke. Pravasi i drugi izrodi doveli su Hrvate mracnu poziciju iz goka nemadu izlaza.

  2. laze mason INZKO,,
    sve sto je uradio je na stetu BIH HRVATA,KADA NAS SVOJIM UREDBAMA ZAKONSKI PRETVORI U NACIONALNU MANJINU–SMRAD CE SE ZALOZITI ZA JEDAN POSEBAN MALI TV KANAL NA HRVATSKOM JEZIKU I RECI–JA SAM TO DAO BIH HRVATIMA ,,MARS SMRADU AUSTROUGARSKI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*