Inzko predstavio projekt izmjena izbornih pravila za Mostar

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se sastao s predstavnicima nekoliko političkih stranaka i predstavio im detalje procesa tijekom kojeg će Ured visokoga predstavnika (OHR) pružiti svoju pomoć kako bi bila osigurana provedba odluke Ustavnog suda BiH u vezi s izbornim procesom u Mostaru i kako bi bilo omogućeno građanima Mostara da što prije iziđu na izbore, priopćio je OHR.

Tom prigodom visoki predstavnik istaknuo je da je OHR poduzeo ovaj korak s obzirom na to da su svi dosadašnji napori domaćih aktera doživjeli neuspjeh i da Mostarci neće glasati 7. listopada, kada u svim drugim dijelovima BiH građani izlaze na izbore.

“Cilj je naših napora da pomognemo u pronalaženju rješenja na nivou domaćih aktera”, rekao je visoki predstavnik, dodavši kako Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u potpunosti podržava ulogu OHR-a i njegova nastojanja da pomogne u pronalaženju takvog rješenja.

Visoki predstavnik i njegov prvi zamjenik Roderick Moore danas su najavili da će se pronalaženju kompromisnog rješenja pristupiti u fazama. Prva faza trebala bi početi odmah i tijekom nje će OHR raditi s Ekspertnom grupom za Mostar, stoji na kraju priopćenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*