Inzko: Za BiH je najveći prioritet da građani u nedjelju izađu na izbore

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije Valentin Inzko smatra da je najvažniji prioritet za Bosnu i Hercegovinu ovih dana da građani u nedjelju izađu na glasovanje i da glasuju.

Poručio je da “glasovanje predstavlja jedno od najmoćnijih oruđa koje građani imaju da utječu na budućnost svoje zemlje i svoju vlastitu budućnost”.

– Stvarna moć 3. listopada neće biti u rukama političara ili visokog predstavnika, već u rukama vas – glasača. Molim vas, izađite i glasujte u nedjelju! To je ne samo vaše demokratsko pravo, to je i vaša odgovornost – prema sebi, prema vašoj zemlji i prema budućim generacijama. Političari za koje glasujete su ljudi koji će vas predstavljati u zemlji i inozemstvu. Izaberite ih pažljivo! Visoka stopa odziva glasača će pokazati njima, ali i svijetu, da vam je stalo – naglasio je Inzko u poruci građanima prenesenoj u priopćenju iz OHR-a.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik je istaknuo značaj izbora kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put ekonomskog oporavka i članstva u EU.

– Ne dozvolite da budete odvraćeni govorom koji vodi podvojenosti. Fokusirajte se na ona pitanja koja vas najviše brinu u vašem svakodnevnom životu, svejedno da li je to obrazovanje, zapošljavanje ili socijalne službe. Možete utjecati na stranke tako što ćete napraviti svoj vlastiti odabir s liste stranke. Pažljivo pogledajte listu i siguran sam da ćete naći kandidate koji zaslužuju vaše povjerenje – poručio je Inzko.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*