Ipak mu nisu ušli u trag: Zasad ništa od uhićenja Gorana Hadžića?!

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije demantiralo je vijest koju je danas objavila Televizija RTL iz Zagreba da je srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević agenciji Reuters izjavio da je ušao u trag jedinom preostalom haaškom bjeguncu Goranu Hadžiću i da će on uskoro biti uhićen.

– Tužitelj za ratne zločine nije dao izjavu takve niti slične sadržine, o čemu mogu posvjedočiti novinari i snimatelji “Reutersa” koji su danas bili u Tužiteljstvu, kao i video zapis intervjua s Vladimirom Vukčevićem – navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

RTL je prenijela da je Vukčević Reutersu izjavio da je ušao Hadžiću u trag, dok ova agencija takvu vijest nije ni objavila.

Podsjetimo na demantiranu vijest:

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za Reuters da su ušli u trag jedinom preostalom haaškom bjeguncu Goranu Hadžić.

– Na tragu smo mu i on će ubrzo biti uhićen, izjavio je Vukčević samo dan nakon što je Hadžićev sin, Srećko, srbijanskim medijima govorio o tome da će njegov otac sam odlučiti o eventualnoj predaji.

Hadžićev sin rekao je kako proteklih dana nisu imali pretrese te da je uvjeren da će se povećati pritisak na njegovu obitelj.

Hadžić ističe da je posljednji pretres bio u prosincu prošle godine i da sve što se događa cijela obitelj teško podnosi.

– Svaki put je to veliki stres. A moja sestra Ivana je sad po drugi put trudna, ima dvogodišnjeg sina, pa je jasno kako se može osjećati kad joj policija uđe u spavaću sobu. Financijska situacija nam je izuzetno teška i živimo jedino od bakine mirovine. Pritisak postaje sve veći, trudimo se izdržati koliko god možemo, ali ne znam dokle, zaista. Budim se na svakih pola sata, na svaki šum, misleći evo ih ponovo, rekao je Srećko Hadžić.

Hadžić je jedini preostali ratni zločinac kojeg traži Haaški sud zbog zločina protiv čovječnosti na području bivše Jugoslavije.

Hadžić je optužen da je kao predsjednik Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem, a kasnije kao predsjednik tzv. Republike Srpske Krajine, sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu tijekom oružanih sukoba u Hrvatskoj od 1991. do 1993. godine.

Hadžić je nestao sredinom srpnja 2004. godine sa svoje tadašnje adrese u Novom Sadu, nakon što je Beograd primio optužnicu iz Haaga, u kojoj je traženo i njegovo izručenje u roku od 72 sata.

1 Comment

  1. ceka se jos jedno obecanje IZ BRISELA-onda ce ga sigurno pronaci,,,SRBI I MUSLIMANI PRODAJU SAMO AKO MORAJU I ONDA KADA TREBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*