Iskočila lokomotiva, obustavljen promet na pruzi Zagreb-Rijeka

lokomotiva-u-snijeguIzmeđu Ogulinskog Hreljina i Gomirja jutros je zbog snježnih nanosa iz tračnica iskočila radna lokomotiva Hrvatskih željeznica (HŽ), no ozljeđenih nije bilo, izvjestili su iz HŽ-a.

Radna lokomotiva HŽ-a koja je vozila u smjeru Moravica, naišla je na zaleđene snježne nanose između Ogulinskog Hreljina i Gomirja jutros u 6,10 sati, uslijed čega je iskočila iz tračnica, a željeznički promet na relaciji Rijeka-Ogulin do daljnjega je obustavljen, navode iz HŽ-a.

Tako su otkazani vlakovi 4600 i 4602 koji voze na relaciji Ogulin-Rijeka, a zbog teških vremenskih uvjeta trenutno nije moguća supstitucija autobusima za lokalne vlakove na području Gorskog kotara.

Vlak 4000 od Zagreba prema Rijeci prometuje do Ogulina, a potom se putnici autobusom prebacuju do Rijeke, bez zaustavljanja na inače propisanim stajalištima.

Umjesto brzog vlaka 703 od Rijeke preko Ogulina i Karlovca do Zagreba prometuje autobus, navodi voditeljica odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.

O daljnjim promjenama u prometovanju vlakova na spomenutoj dionici pruge, HŽ će pravodobno izvijestiti, dodala je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*