Islamska zajednica u Mostaru iznajmila minaret za odašiljač HT-u

Hrvatski telekom iz Mostara (HT-Mostar) postavio je antene za mobilnu telefoniju na minateru džamije Tabačica smještene u srcu mostarskog starog grada, a neuobičajeni poslovni potez u cijelosti je dogovoren s predstavnicima lokalne islamske zajednice, piše u utorak sarajevski “Dnevi avaz”, prenosi Hina.

List piše kako su brojni Mostarci bili prilično iznenađeni kada su ugledali antene na minateru jedne od najstarijih gradskih džamija, no ispostavilo se kako u tome s poslovnog aspekta nema ničega prijepornoga.

“Za postavljanje antene potpisali smo ugovor s s medžlisom Islamske zajednice Mostar”, izjavio je glasnogovornik HT-Mostar Vanja Gavran.

Objasnio je kako tvrtka “Siemens”, koja je i postavila antenu na minaret, nije izvodila nikakve radove za koje bi bila potrebna građevinska dozvola, a za sada je u tijeku probni rad kako bi se provjerila razina elektromagnetnog zračenja i ishodile stalne dozvole.

Cijeli posao ocijenili su, međutim, spornim u agenciji koja skrbi za zaštitu spomeničke cjeline mostarskog starog grada.

Direktor te agencije Miralem Fajić kazao je kako je odmah pozvana federalna inspekcija koja je obavila provjere i, s obzirom da se radi o urbanoj cjelini koja je pod strogom zaštitom UNESCO-a, izdala nalog da se antena ukloni.

1 Comment

 1. ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

  U ime Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Mostar, koje broji 1219 članova, svim Bošnjacima – muslimanima islamske vjere koji su ovaj mjesec, unatoč visokim temperaturama, proveli u postu i molitvi svih pet vakat namaza dnevno, odlazeći po mogućnosti i u džamiju na teraviju i povlačenje u tišinu te punili svoja srca mirom i svoje duše radošću, u Mostaru, Hercegovini i drugdje

  čestitam
  Ramazanski bajram
  sa željom da iz punine srca šire mir i dobro, te slave blagdan koji ujedinjuje nebo i zemlju izražen žrtvom i bogobojaznošću, prožet čvrstom vjerom, iskazan okupljanjem obitelji, darivanjem djece i sirotinje te međusobnim susretima.

  Svim njihovim obiteljima, okupljenima u zajedništvu molitve želim da ovaj Bajram provedu u zdravlju, veselju i zadovoljstvu, te da darovanu bajramsku radost podijele s prijateljima i susjedima – posebice s katoličkim vjernicima na način kako se stoljećima radilo na našim područjima.

  Neka vjera u jedinog Boga ojača i ovom prigodom obitelji da na svoju djecu prenose moralne vrijednosti.

  Neka svima i ovaj Bajram obnovi i učvrsti vjeru i nadu u bolju i pravedniju budućnost, međusobno poštivanje, priznavanje i pomaganje. Na taj način neka procvjeta sklad, neka se učvrstiti povjerenje, obnovi dobrosusjedstvo i podijele darove s ljudima kojima je potrebna ljubav pretvorena u dar.

  „BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“

  Prof. dr. fra Andrija Nikić,
  predsjednik HKD Napredak Mostar

  Mostar, 30. kolovoza 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*