Istaknuti članovi napuštaju HDZ 1990

Nezadovoljni politikom vodstva stranke, s Božom Ljubićem na čelu, pojedini općinski, pa čak i županijski odbori HDZ-a 1990, uskoro bi mogli napustiti tu stranku, tvrdi sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na vlastite izvore, koji u tekstu nisu izrijekom navedeni. Po pisanju lista, sve je izvjesnije da će se nezadovoljnicima pridružiti i više pojedinaca iz općinskih vijeća, županijskih skupština, čak i Doma naroda Parlamenta FBiH.

– Nakon bivšeg predsjedajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepana Krešića i tajnika Općinskog odbora HDZ-a 1990, odnosno općinskog vijećnika u Gornjem Vakufu Ivice Škore, svoj rad u Ljubićevoj stranci zamrzao je i Odbor HDZ-a 1990 u Tuzlanskoj županiji. Očekuje se da bi oni uskoro mogli donijeti odluku o pristupanju HSP-u. Najozbiljniji transfer najvjerovatnije će napraviti načelnik Prozora i predsjednik HDZ-a 1990 te općine dr. Jozo Ivančeivć. S njim će HDZ 1990 napustiti većina članova i poznatih kadrova te stranke u Prozoru, uključujući i još aktualnog ministra zdravstva u Vladi HNK dr. Luku Faletara – piše Avaz.

Navodno su u tijeku pregovori o njihovom prelasku u HSP, a ukoliko se to dogodi stranka Zvonka Jurišića tako bi dobila osam općinskih vijećnika u Prozoru, dva županijska i jednog izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sarajevski list piše da prozorski „ljubićevci“ traže i određene protuusluge. Inzistiraju, tako, da njihov favorit Ivo Zane bude predsjednik Nadzornoga odbora „Elektroprivrede HZHB“ (Zane je sada član NO), da inženjer Vlado Matešić bude izvršni ravnatelj za proizvodnju električne energije, a da Ivan Brizar ili Pero Kudić, brat člana Središnjeg izbornog povjerenstva Mile Kudića, budu na čelu Hidroelektrane Rama.

Napuštanje stranke u Čapljini, Stocu i Čitluku?

Kako špekulira Dnevni avaz, HDZ 1990 će napustiti i pojedinci iz Općinskog odbora te stranke u Stocu te dvojica vijećnika iz Čapljine. Nakon što napuste matičnu stranku, oni će, kako piše list, najdalje za mjesec pristupiti HSP-u. Podsjeća se da su iz ogranka u Čitluku istupili Nikica Čilić i Milenko Pehar, vijećnici u Općini Čitluk, te predsjednik čitlučkog odbora Željko Ostojić.

6 Comments

  1. To je stranka koju je uništio Božo i Damir Ljubić radi svojih vlastitih interesa ( para),ovo je početak kraja HDZ 1990 na žalost jer treba se oduprijeti HDZ -eovoj monopolističkoj politici koja vlada 20 godina !!!

  2. odjebase te pravasi iz matice drzave-HRVATSKE,,a ti poltronu muslimanski jos uvijek prdis po portalima koji bi hrvatski trebali biti–nisam se dugo javio,,hercegovacki kamen izrodi i lijanovica,jurisica,,ali i tebe HSP–produzena si rucica prokomunistickog smrada,,jesi li ponosan na svoj HSP.

  3. Gdje su ti koji su presli ? Od pocetka izdajnickog i podanickog projekta HSP BiH od vas su otisli kompletaan Busovacki HSP koji je presao u HSP HB!

    Odreko vas se cijeli HSP Hrvatske osim jednoga i to onoga HSP-a od Srba a u radu Hrvatskog narodnog Vijeca od svih HSP ova HSP BiH je jedini koji nije nazocio.

    Evo brojati cemo Yurisicu od Opcinski odbor preci do u HSP do sada od nijedne stranke nije niti jedan a od tebe i tvoje su vec otisla 2 opcinska odbora!

  4. za pravaša SA
    onda ti je život j***no dobar ako ti je zvjezda vodilja hsp ćane konobar i ostali bageristiili si možda i ti bagerist

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*