Istraživanje PGM-a: Vegeta je najjači regionalni brand

Podaci istraživanja PGM-a (Product Group Manager) o jačini robnih marki su pokazali da je Vegeta najjači regionalni brand i to za područje koje broji otprilike 22 milijuna stanovnika, a koje obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo.

“Izuzetno smo ponosni što je Vegeta od potrošača širom regije prepoznata kao brand kojem vjeruju i što je u odnosu na prošlu godinu napravila skok od čak dvije pozicije. Vrhunska kvaliteta proizvoda, kontinuirana ulaganja u brand i tehnologiju, stalne inovacije u asortimanu te kontinuirane i kvalitetne aktivnosti na tržištima regije dovele su Vegetu na tu poziciju. Ova potvrda naših potrošača je za Podravku dodatna motivacija da nastavimo ulagati u Vegetu kao proizvod i brand kako bi i u budućnosti opravdali njihovo povjerenje. Vegeta je još jednom dokazala kako spada u samu elitu svjetskih brandova te kako snagom branda i marketinškim aktivnostima uspješno parira i onim najvećima”, istakao je Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

U ukupnom poretku Vegeta je zauzela visoko treće mjesto, a ispred nje nalaze se dva globalna branda – Milka i Coca Cola.

Snaga brandova izračunata je na osnovu prepoznatljivosti, iskustva i korištenja od strane potrošača, a brand je definiran kao potrošački brand koji se koristi za proizvod unutar pojedinačne kategorije. Istraživanje je sprovela tvrtka Valicon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*