“Ivan Gudelj – Hajdučka priča” i u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i voditeljica Službe za kulturu Inga Mikulić Dragoje primili su danas u Gradskoj upravi proslavljenog nogometaša splitskog Hajduk Ivana Gudelja i predsjednika Povjerenstva Hajduka u Osijeku Martina Artukovića.

Gudelj i Artuković upoznali su gradonačelnika Bešlića s promocijom knjige “Ivan Gudelj – Hajdučka priča”, autora sportskog novinara i publicista Blaža Duplančića, a koju žele idućeg mjeseca organizirati i u Mostaru.

Gradonačelnik je zahvalio na posjetu te želji i mogućnošću da se mostarska publika, posebice sportska, koja se sjeća njegovih utakmica u Hajduku, upozna s knjigom koja ima puno detalja iz prekinute, ali bogate sportske karijere kao i iz privatnog života Ivana Gudelja.

Bešlić je naglasio je kako će gradska Služba za kulturu podržati promociju, a na sastanku je dogovoreno da se promocija knjige održi 16. lipnja, u Hravtskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u 20 sati.

Gudelj je zahvalio na prijemu i činjenici da će Grad Mostar podržati promociju njegove biografske knjige u Mostaru, gradu u koji je dolazio kao igrač Hajduka i gdje i danas ima prijatelja kao i onih koji se sjećaju njegovih nogometnih nastupa koje je imao prije nego što je zbog teške bolesti na vrhuncu karijere morao napustiti nogomet.

Nakon bolesti Gudelj je završio fakultet i danas radi kao izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske.

Inače, knjiga “Ivan Gudelj – Hajdučka priča” nedavno je dobila i nagradu za izdavaštvo Hrvatskog zbora sportskih novinara, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*