Ivanić: Vijeće ministara neće biti formirano do Nove godine

Novi sastav Vijeća ministara neće biti formiran do Nove godine, ustvrdio je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, ističući da su sutrašnji sastanci na Jahorini i u Mostaru “zabava za javnost”.

Ni potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić nije pretjerani optimist glede mogućnosti da sastanak u Mostaru rezultira dogovorom o formiranju novog Vijeća ministara BiH. Još se ne zna, podsjeća Radojčić, ni tko će se sve od pozvanih odazvati razgovorima koje su inicirali čelnici HDZ-a i HDZ-a 1990, Dragan Čović i Božo Ljubić.

Ne zna se, ističe Radojčić, da se ne zna hoće li doći predstavnici stranaka potpisnica Platforme te da se do ovog trena nije pojavila nijedna nova ideja koja bi deblokirala razgovore o Vijeću ministara te rješavanje pitanja kao što je popis stanovništva, državna pomoć, te provođenje presude u slučaju “Sejdić- Finci”.

Kaža ipak da treba nastaviti razgovore. SNSD će sudjelovati na sastanku u Mostaru, a dometi sastanka zavise o tome hoće li druga strana biti spremna na fleksibilnost i dogovor o novom Vijeću ministara BiH, rekao je Radojčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*