Ivić Pašalić se pojavio na izbornoj skupštini ogranka HDZ-a

Već se neko vrijeme najavljuje povratak Ivića Pašalića u HDZ, da bi se sinoć, gotovo deset godina nakon što je isključen iz stranke, zaista i pojavio na jednom skupu HDZ-a.

Bilo je, kako piše Novi list, to na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete na području zagrebačkog Maksimira gdje ga je, kao jednog od osnivača HDZ-a, pozvao predsjednik ogranka Damir Iličić.

Njegov je dolazak navodno je šokantno djelovao na prisutno članstvo, njih pedesetak. Pašalić se s većinom rukovao, s pojedincima razmjenio koju riječ s nogu i onda je mirno sjeo, a kad je predsjedavajući skupštine upitao želi li tko od gostiju pozdraviti skup javio se upravo Pašalić. Govorio je petnaestak minuta i na kraju dobio pljesak solidnog intenziteta. Zanimljivo je da se, kako je Novom listu ispričao jedan od sudionika skupa, Pašalić se u svojem govoru nije bavio unutarstranačkim izborima i nije se opredjeljivao između kandidata za predsjednika HDZ-a.

“Glavni mitov bio mu je jedinstvo stranke, više je puta naglasio da HDZ mora biti jedinstven jer se nalazi u najtežoj situaciji otkad postoji. Istaknuo je da on nije formalno član, ali da je dušom HDZ-ovac i da je bitno da takvi budu svi članovi, bez obzira na dužnost koju obnašali. Svatko tko tvrdi da on predstavlja stranku, ne radi za HDZ”, rekao je Pašalić, čije riječi prenosi neimenovani sudionik stranačkoga skupa.

Pašalića je 2002. iz stranke izbacio tadašnji prvi čovjek HDZ-a Ivo Sanader nakon što ga je prethodno pobijedio u tijesnim izborima za predsjednika stranke.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je kako na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, osvrćući se na jučerašnji dolazak bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića na temeljni ogranak HDZ-a u zagrebačkim Remetama gdje je, u svojstvu počasnog gosta, održao i govor.

“Na toj izbornoj skupštini nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, a najmanje da netko tko nije član naše stranke održi govor kao počasni gost. To je protiv Statuta i protiv Propisnika koji jasno kaže tko može nazočiti i tko može govoriti”, poručila je Kosor, ističući da je izbornu skupštinu trebalo prekinuti i zamoliti sve one koji nisu članovi HDZ-a da je napuste.

“To se nije učinilo i bez obzira što je izabrano novo vodstvo temeljnog ogranka mislim da je jedino regularno da se taj postupak ponovi i da se izabere novi predsjednik temeljnog ogranka i da se izabere novo vodstvo”, naglasila je.

“Što će biti sa predsjednikom temeljnog ogranka odlučit će danas Područni odbor Maksimir na čijem je čelu Stanko Gačić”, rekla je Kosor dodavši kako Statut kaže da je to u njihovoj nadležnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*