Ivić Pašalić se priprema za povratak u HDZ

Ivić Pašalić želi se vratiti u HDZ, a njegov povratak podržavaju i neke struje u toj stranci. Iako još ne želi službeno iznositi stavove, pravdajući to “čekanjem pravog trenutka”, Pašalić je za Jutarnji list potvrdio kako aktivno prati sve aktivnosti vezane za HDZ te da se želi vratiti u stranku.

Jutarnji podsjeća da je kandidat za šefa HDZ-a Milan Kujundžić najavio je ovih dana da će Pašalića pozvati da se vrati u HDZ, a cijeloj priči na težini daje činjenica da je Andrija Hebrang javno izjavio da nema boljeg kandidata za predsjednika stranke od Kujundžića.

U neslužbenom razgovoru priznao je rekao kako je zadnjih mjeseci intenzivirao kontakte s političkim istomišljenicima u HDZ-u te osmislio platformu za povratak u aktivnu politiku. No, Pašalić ne radi samo na svom, nego i na povratku brojnih suradnika koji su, svrstavši se uz njega prije 10 godina, prešli u Hrvatski blok i postali stranački otpadnici.

Na pitanje kojem će se od kandidata za šefa HDZ-a prikloniti, načelno odgovara kako bi trebalo podržati “onog kandidata koji je za HDZ najmanje zlo”.

Pašalić je nekada bio najbliži suradnik pokojnoga predsjednika Franje Tuđmana i ljuti protivnik Ive Sanadera. Potkraj devedesetih bio je jedan od najutjecajnijih i najozloglašenijih ljudi stranke, predvodnik tzv. neokonzervativne struje koja je bila umiješana u niz političkih i gospodarskih skandala. Nakon poraza na unutarstranačkim izborima 2002. postao je nebitna politička figura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*